Szezámtejes krémes ital

Az első alkalom, hogy szezámtejet készítettem, nem tudtam meginni, annyira keserű volt az íze. Mivel magas kálciumtartalma van, és sajnáltam kidobni, feldobtam egy kicsit. Szerintem sikerült finomat varázsolni belőle, egyik kedvenc blogom inspirálásával.

IMG_20140805_082659

Hozzávalók – 2 személyre

1/2 bögre szezámmag
víz
2 narancs
1 avokádó
1 csipet fahéj
1 csipet só
50 g málna (én félig fagyaszottat használtam)
8 magozott datolya (ha beáztatod 10 percre felhasználás előtt finomabb!)

Elkészítés

A szezámtej (ugyanaz az elve mint a mandulatej készítésének, nézd meg képekben a lépéseket)

1. Áztasd be a szezámmagot egy éjszakára / 8 órára.
2. Mosd meg őket.
3. Tedd a megmosott szezámmagot egy turmixba és adj hozzá 1 bögre vizet. (Igy kremesebb lesz)
4. Turmixold 30- 60 másodpercen át.
5 Egy vékony anyagot (például molino) teríts egy tálra, és öntsd rá a turmix tartamlmát.
6. Fogd meg az anyagot, es nyomkod ki belőle a levet.

Az ital

1. A szezámtejet öntsd bele egy turmixba, adj hozzá egy csipet sót.
2. Csavard ki a naracsok levét, add ezt is turmixba, a fahéjjal együtt.
3. Az avokádót vágd ketté, távolisd el a magját, és a húsát tedd a turmixba.
4. 30-60 másodpercig turmixold, vagy amíg homogén nem lesz.
5. A málnát nyomkodt szét egy villával, és tedd két pohár aljába.
6. Öntsd rá a turmix tartalmát.

 

IMG_20140805_082152

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s