Kesudió joghurt

Szóval már egy jó ideje kisérletezem a nyers jughurt készítésével, de valahogy sose azt az eredményt kaptam amire vágytam. Az íze olyan semmilyen, vagy nagyon is erős volt. Az állaga vagy darabos maradt, vagy csak nem volt joghurtszerű. Eddig mindig mandulával probáltam, lehet ez volt a baj. Gondoltam kiprobálom kesudióval is. Bár sose voltam nagy kesudió fogyasztó amióta nyersen eszek, a kesudióval készített joghurt valóban finom, krémes, és lágy ízű.

IMG_20140813_093244

IMG_20140813_112153Hozzávalók

1 bögre egy éjszakára / 8 órára beáztatott kesudió
1/2 bögre víz
1 citrom leve (ha savanyúbb joghurtot szeretnél két citrom leve)
1/2 vanillia szál
csipet só
1 kiskanál probiotikus por

Elkészítés

1. A vaniliaszálból kiszedjük a magvacskákat.
2. A probiotikus por kivételevel mindent jól összeturmixolunk krémesre.
3. Hozzákeverjük a probiotikus port, beföttesüvegbe tesszük, és lefedjük
4. Minimum egy éjszakara / 8 órára állni hagyjuk.

Fagyasztott szederrel összekeverve is nagyon finom!

PicMonkey C555ollage

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s