Nyers lasagne “bolognai” szósszal és “sajttal”

Mindig is imádtam a lasagnát, és mivel már jó ideje nem ettem, elkészítettem a nyers változatát. Ez kicsivel másabb, mint a többi nyers lasagne amiket a neten találtam, mert nemcsak paradicsom szószos, bolognai stilusú szósszal készült (a gomba és dió keverékének köszönhetően). Mindenki aki megkóstolta imádta, remélem nektek is ízleni fog! Nagyon könnyű elkészíteni, és összerakni a lasangnát. Egyedül a kesudiót a sajthoz kell beáztatni 8 órára, és utána már gyorsan elkészül ez a finomság!
IMG_20140820_164737PicMonkey Collage

Hozzávalók (4 személyre)

A tésztához
2 cukkini
Himalaya só

A bolognai szószhoz
80 g dió
100 g gomba
80 g száritott paradicsom (30 percre vízbe áztatva)
1 paradicsom
1 fokhagyma
1/2 lilahagyma
1 kanál száritott oregáno
4 kanál olivaolaj
Himalaya só, bors, petrezselyem/bazsalikum

A sajthoz
100 g kesudió (beáztatva egy éjszakára / 8 órára)
fél citrom leve
Himalaya só
1 kanál szárított oregáno
2-3 kanál víz

Elkészítés

A tészta
Mosd meg a cukkinit és szeleteld fel vékonyra. Sózd meg és hagyd állni 15 percet.

A bolognai szósz
1. A diót aprísd össze egy konyhai robotgépben.
2. Add az összes többi hozzávalót és ne túl krémesre aprísd össze
3. Keverj hozzá friss petrezselymet és/vagy bazsalikumot.

A sajt
Az összes hozzávalót keverd össze krémesre.

A lasagne összerakása
1. Azt ajánlom 4 egyéni lasagnát készíts, így nem kell a szeleteléssel bajlodnod, és táláskor szép marad, nem esik szét.
2. Egy réteg cukkini, egy réteg bolognai szósz, egy kevés sajt. Ismételd 2-3szor. Szórd meg friss petrezslyemmel/bazsalikummal.

lasagna

Reklámok

4 responses to “Nyers lasagne “bolognai” szósszal és “sajttal”

  1. Nagyon gusztusos, ügyes recept, szerintem kipróbálom:). Egy ötlet: keverj a “sajt”-hoz kb. két teáskanálnyi inaktív sörélesztőpelyhet, szerintem nagyon jót tesz az ízének. Fantasztikusan finom párost alkot a kesuval és a mandulával is:))) ha még tovább akarod fokozni, akkor egy kis gerezd fokhagymát is belekeversz a sajtba.:)))))

    Kedvelés

  2. Visszajelzés: Nyers panírozott zöldség karikák | Biologus a konyhaban·

  3. Szia! Nem olyan régen találtam meg a blogodat és nagyon tetszik! Letisztult és átlátható. Igazából a Nosaltyt böngésztem és az új szakácsoknál kattintottam rád, mert nagyon megfogott a neved 😀 rögtön arra gondoltam, hogy “na, ha igazi biológus vagy, akkor nem csülökpörkölt recepteket és olajtól-zsírtól csöpögő ételeket osztasz meg”. éééés… tényleg! Annyira örülök, hogy magyarul is írsz, mert nagyon kevés magyar blog foglalkozik az egészséges, növényi alapú étrenddel. 🙂 Asszem, a napokban lasagne lesz az ebédem. 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s