Nyers panírozott zöldség karikák

Régebben nagyon szerettem a panírozott brokkolit, karfiolt, hagymakarikát és paprikát, amit kókuszzsírban sütöttem ki. Amikor anyukám eljött az ünnepekre Barcelonába kérdezte miért is nem próbáljuk meg nyersen is elkészíteni! Morzsa helyett őrölt lenmagot, tojás helyet növényi tejet, fehér liszt helyet pedig hajdinalisztet használtunk, persze bármilyen más lisztel is elkészíthető. Magába is nagyon finom, de két különböző szószt is csináltunk hozzá, egy sajtosat és egy paradicsomosat, természetesen nyersen.
IMG_20141230_131909

Hozzávalók
1 bögre frissen őrölt arany lenmag
1 teáskanál szárított fokhagymapor
kakukkfű, majoránna
bors
fél bögre növényi tej
fél bögre finomra őrölt hajdinaliszt.
1 hagyma
1 zöld paprika
1 piros paprika

.
Sajtos szósz receptje itt

.
Paradicsomos szósz
2 paradicsom
3-4 beáztatott szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2-3 bazsalikom levél
1 teáskanál szárított oregáno
Elkészítése: turmixod össze.

.
Elkészítés
1. Felkarikázzuk a zöldségeket. A lenmagot, a fokhagymaport, és a fűszereket összekeverjük a panírhoz.
2. A zöldségkarikákat először beleforgatjuk a lisztbe, majd a tejbe, majd a panírba.
3. A bepanírozott zöldségeket az aszalógépre tesszük és pár órán át 40 fokon aszaljuk.
4. Közbe megcsinálhatjuk a szószokat, amúgy is finomabbak, ha az elkészítés után hagyod egy kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s