Szentjánoskenyeres energia szelet

Hetente egyszer szoktam energia rudacskákat csinálni, amiket edzés után, vagy ha megéhezek ebéd utánszoktam enni egyet. A szentjánoskenyér (Ceratonia siliqua) íze nagyon hasonló a csokiéhoz, ráadásulétvágycsökkentő. Magyarországon nem láttam sok helyen itt viszont elég sok van. Természetesen receptben lehet csokival helyettesíteni.carob

Hozzávalók – kb. 8 szelethez
1/2 csésze tökmag
1/2 csésze szezámmag
1/2 csésze napraforgómag
2 evőkanál mák
1/2 csésze nyers datolya (beáztatva ha nem puha )
2 evőkanál őrölt szentjánoskenyérmag
1 evőkanál juharszirup

Elkészítés
1.
Keverd össze a magvakat.
2. Magvazd ki a datolyát, add a magvakhoz. Egy konyhai robotgéppel dolgozd össze masszává.
3. Tedd egy tálcára, és nyomkod a tálca aljához.
4. Keverjük jól össze szentjánoskenyérfa port a juharsziruppal, és öntsd a masszára.
5. Tedd a hűtőbe, pár óra alatt összeáll, és fel lehet szeletelni.
Reklámok

2 responses to “Szentjánoskenyeres energia szelet

  1. A szentjánoskenyér, a karob por ha jól tudom és itt is lehet kapni. Bár arra még nem sikerült rájönnöm, miért jobb mint a kakaópor. Nagyon jól néz ki ez a szelet. 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s