Nyers “tejszínes” eperkrémmel töltött bonbon

Ezeket a bonbonokat az év minden napján el lehet készíteni, de a Valentin nap egy speciális ürügy a bonbongyártásra. 100% nyers vegán, egyszerű és gyors recept. Sokféleképpen variálható és töltelék nélkül is nagyon finom.
Ezen a Valentin napon adj sok szeretet és egészséget. Az amit te magad készítesz el, az a legjobb ajándék. Sok boldogságot mindenkinek ❤

DSC_0328

Hozzávalók – kb. 20 bonbonhoz

Töltelék

50 g kesudió (éjszakára beáztatott, de legalább 2 órára)
1 vaníliarúd
1 teáskanál kókuszolaj
2 evőkanál apróra vágott szárított eper
1/4 csésze víz

Csokoládé

1/2 csésze kakaóvaj
1 csésze nyers kakaó
1-2 evőkanál édesítőszer (Juharszirup, kókusz cukor,méz stb)

Dekoráció

Szárított Eper

eper

Elkészítés
1. A töltelék összes hozzávalóit turmixszoljuk össze krémesre.
2. Olvasszuk fel a kakaóvajat (legfeljebb 42 fokon/ aszalóban) ez nem teljesen értékben.
3. Keverjük össze a felolvasztott kakaóvajat, kakaóport és édesítőszert, amíg homogénre.
4. A szilikonformába tegyünk egy pici dehidratált epret, egy kis csokit, egy kis tölteléket, és végül mégegy kis csokoládét.
5. Tegyük a fagyasztóba legalább fél órára, hogy megkeményedjen a csoki, és tartsuk is ott. Tálalás előtt 10perccel vegyük ki.
DSC_0309
DSC_0310
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s