Nyers káposzta chips

Nagyon régóta kerestem fodros kelt (kale) Barcelonában, és végre sikerült találnom az egyik helyi boltban(Bonpreu/Esclat ha valakit érdekel). Azóta minden nap készítek vagy valami levet, vagy salátát vagychipset, ami komolyan mondom nagyon additív. Hosszan lehetne sorolni a fodros káposzta élettanihatásait, a legfontosabbak: nagyon magas a A, C, K vitamin tartalma, antioxidáns, gyulladás gátló, nagyongazdag ásványi anyagokban, segíti az emésztést és méregtelenítést.

DSC_0225

A chips elkészíthető olívaolajjal és az általad választott fűszerekkel, vagy egy kesudiós szósszal, hogy sajtospaprikás izhatást keltsen.

Hozzávalók (2 személyre)
1 csokor fodros kel (vagy bármilyen más káposzta)

Kesudiós szósz
100 g kesudió (beáztatva legalább 2 órára)
3-4 evőkanál víz
1-2 kiskanál pirospaprika
1 evőkanál szárított élesztő
só, bors

kale.chips

 
Elkészítés
1. A fodrot kelt alaposan megmossuk, es apróra darabokra szaggatjuk. A levelet erét, ha nagyon vastag eltávolítjuk, mert az kissé keserű.
2. A kesudiós szósz hozzávalóit krémesre turmixszoljuk, és a levelekre ontsuk a szószt.
3. Jól belemasszírozzuk a levelekbe a szószt, majd egy aszalógép tálcájára tesszük, es 40 fokon kb. 2-3 óra alatt kész van.

* A sütőben is elkészíthető, 170 fokon, 15-20 perc alatt. Így sajnos azonban veszít a tápértékéből.

DSC_0256

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s