Vegán bab és gabona burger

Az egyik legegyszerűbb vegán főétel a burger, lényegében csak összedarabolsz minden hozzávalót, vársz percet, hogy összeálljon, formázod, es kisütöd. Rengeteg féle módon variálható, attól függően mi van éppen a hütőben, és minek van szezonja.
Általában megfőzők egy kiló gabonát, majd azt kiporciózom, zacsikba teszem, és lefagyasztom, így nem kellminden nap főzni. Ugyanez a helyzet a babbal is.
 
DSC_0359

Hozzávalók – 10-12 burgerhez
1/2 bögre főtt gabona (rizs, köles, quinoa etc. – ebben a receptben kölest használtam)
400 g főtt bab (fehérbabot használtam)
1/2 bögre zabpehely
1 hagyma
1 paradicsom
pár szál koriander
1 fokhagyma
2 db száritott paradicsom
2 evőkanál sörélesztőpehely
1 teáskanál paprika
1 teáskanál mustármag
Frissen őrölt bors
1 evőkanál szójaszósz

A sütéshez: kókuszolaj

Elkészítés
1. Egy nagy tálba tedd a gabonát, babot, zabpelyhet, élesztőpelyhet és a fűszereket.
2. Vágd össze a hagymát, paradicsomot, koriandert, fokhagymát, szárított paradicsomot add a tálba.
3. Gyúrd össze masszává, és hagyd 5 percet állni.
4. Formálj ujjnyi vastagságú burgereket.
5. Közepes lángon és kevés kókuszolajon mindkét oldalát süsd aranybarnára.
DSC_0365
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s