Gyors, egyszerű, vegán karalábé leves

A karalábét mindig imádtam, gyerekoromban rengetegszer ettem nyersen, miközben anyukám a leveshez pucolta a zöldségeket. Itt Barcelonában nem túl elterjedt zöldseg, szinte sehol se lehet kapni, még a hires piacon – a Boqueria-n se hallottak róla. Egy zöldség-gyümölcsöt szállitó céggel közremüködöm, és ők egy csomagban küldtek nekem pár karalábét, aminek nagyon megörültem. Egyet nyersen ettem meg, a többiből meg levest főztem.

Ha nincs karalábéd, akkor fehérrépát, zellert vagy fehér retket is használhatsz.

DSC_0217

Hozzávalók – 2 személyre

2 karalábé
1 kis burgonya
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
1 paradicsom
500 ml víz
100 ml növényi tej
pár szál petrezselyemzöld
só, bors ízlés szerint
olivaolaj
1 teáskanálnyi paprika

sopa.freshvana.february

Elkészítés
1. A zöldségeket egységes méretre, kb 1 cm-es darabokra vágd.
2. Adj olívaolajat egy fazékba, és pirítsd az apróra vágott zöldségeket egy percig.
3. Add hozzá a vizet, fűszereket és főzd 15 percig.
4. Amikor a burgonya megfőtt, vedd le a tűzről, és add hozzá növényi tejet, és apróra vágott petrezselyemmel ízesítsd.

* A karalábé leveleket zöld smoothie-ként használd fel – csak adj hozzá egy kevés gyümölcsöt, vizet és turmixold össze!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s